Sardinië beleven met een auto rondreis

Sardinië beleven met de auto

sardinieSardinië is het op een na grootste eiland van Italië in de middellandse zee en heeft zoveel moois te bieden dat je er in een vakantie niet uitgekeken raakt. Op iedere hoek van het eiland is wel iets anders te vinden. De historisch Nuraghe dorpen in het centrum van Sardinië tot aan de prachtige witte stranden met kleine baaitjes aan de Oostkust van het eiland. Veel Italianen van het vaste land brengen hun vakantie in Augustus door in Sardinie.

Het eiland leren kennen

Sardinië verkennen met de auto is de perfecte manier om het eiland te leren kennen. Tijdens uw autorondreis in verschillende delen van het eiland verblijven in b.v. een agriturismo in het binnenland om de echte sardijnse cultuur op te snuiven, een mooi appartement dichtbij de middellandse zee aan de kust bij La Magdalena in het noorden van Sardinie of op een resort direct aan het strand aan de Costa Smeralda.

Schapen op de weg

Uw rondreis kan gemakkelijk onderbroken worden door een kudde schapen op de weg, want die zijn van oudsher veel aanwezig op Sardinie. Veel herders trekken  met hun kuddes door de heuvels en het berglandschap van Sardinie en op de vakantiemaanden Juli en Augustus na, zijn er meer schapen dan mensen op Sardinië. Dan kan het gemakkelijk voorkomen dat men kortstondig de weg blokkeert met hun kudde als ze van het ene gedeelte naar het andere gedeelte trekken.

Oudheden uit de Romeinse tijd

Als u zover komt als Sant Antioco, een schiereiland verbonden met een brug helemaal in het zuidwestelijke puntje van Sardinie moet u zeker niet nalaten om de overtocht te maken vanuit Calasetta naar Carloforte op het eiland San Pietro. U vindt daar veel oudheden uit de romeinse tijd met een basiliek die zeker de moeite van een bezoek waard is.

Citytrip, shoppen en cappuccino

Ook leuk voor een citytrip maar zeker niet overslaan als je rondreist op Sardinië is de hoofdstad Cagliari. Heerlijk slenteren door de oude binnenstad en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de bovenstad op de haven, waar de ferry’s naar het vasteland vertrekken. Vergeet ook zeker niet de grootste overdekte vismarkt van Italië ‘de mercato di San Benedetto’ te bezoeken – een ware belevenis, waar de sardijn zijn dagelijkse inkopen doet voor het visgerecht voor die avond maar ook volop groenten en andere zaken worden verhandeld. Vraag de bewoners van Cagliari gerust naar de plek waar je de lekkerste cappuccino kunt drinken of het beste ijs van Italië kunt krijgen.

Tritt – Case in Sardegna is de Sardinië specialist met een uitgebreid aanbod van accommodaties. Maak uw selectie op www.vakantieinsardinie.nl ; van vrijstaande luxe villa met privé zwembad, een agriturismo, charme hotel, appartement in een residence tot aan luxe resort direct aan het strand.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.