Handige apps voor in het verkeer

Handige apps

handige appsJe smartphone gebruiken in het verkeer? Dat is meestal niet zo’n goed idee. Te veel mensen laten zich afleiden door social media tijdens het autorijden. Niet voor niets voert de overheid campagne om het gebruik ervan in het verkeer tegen te gaan. Toch kan een smartphone ook iets toevoegen aan je verkeersdeelname, als je hem maar veilig gebruikt. Wat zijn handige apps voor in het verkeer?

Navigatie-apps

Smartphones verdringen steeds meer aparte navigatiesystemen, zoals TomTom. De apps werken tegenwoordig prima. En moderne telefoons zoals de Samsung Galaxy S6 Edge en de iPhone 6 hebben een lekker groot scherm. Je kan alles dus prima zien. De populairste navigatie-app is Google Maps. Bezitters van een iPhone kunnen ook gebruik maken van Apple Maps.

Flitsersapps

Flitscontroles zijn vaak een doorn in het oog van automobilisten. Een beetje te hard rijden en je hangt. Flitsersapps waarschuwen je als een snelheidscontrole nadert. De bekendste app in deze categorie is Flitsmeister. Andere bekende flitsersapps zijn CamSam en Flitsers.

Tankapps

De benzineprijzen zijn momenteel lekker laag, maar alles wat je kan besparen is mooi meegenomen natuurlijk. Tankapps helpen je de goedkoopste tankstations in de buurt te vinden. De meest gebruikte apps voor het vinden van bezinepompen zijn Benzine-Jip, DirectLease Tankservice en Fuelnode.

Parkeerapps

Parkeren is vaak een gedoe. Heb je eindelijk een plekje gevonden, dan moet je op zoek naar kleingeld om in de parkeerautomaat te gooien. En je moet goed inschatten hoe lang je ergens staat, anders heb je kans dat je te veel betaalt. Parkeerapps verhelpen de laatste twee problemen. Je zet de app aan als je parkeert en weer uit als je weg gaat. Het exacte bedrag wordt later van je rekening afgeschreven, plus een kleine toeslag. De bekendste apps zijn Parkmobile, Yellowbrick, Park-line en ANWB Parkeren.

Veiligheid staat voorop

Een smartphone kan echt wat toevoegen in je auto. Het is wel ontzettend belangrijk dat je hem zo veilig mogelijk gebruikt. Zorg dat je smartphone in een houder zit zodat je deze met één hand kan bedienen. Probeer ook zo veel mogelijk alles in te stellen voordat je gaat rijden. En laat je niet verleiden om je telefoon voor andere dingen te gebruiken tijdens het rijden. Social media in het verkeer is echt levensgevaarlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.